Aziz Ebay Holding'in CEO'su Volkan Akkaş, Türkiye'nin '40 Yaş Altı En Güçlü 40 CEO' Listesinde 14'üncülüğe Yükseldi

 

Restoran, catering, turizm, teknoloji ve enerji sektörlerindeki yatırımlarıyla dünyanın farklı ülkelerinde iştirakleri olan Aziz Ebay Holding’in CEO’su Volkan Akkaş, ‘40 Yaş Altı En Güçlü 40 CEO Araştırması’na 14’üncü sıradan girmeyi başardı. Geçen yılki listede 20’nci sırada yer alan Akkaş, sıralamada altı basamak birden tırmandı.

Restoran, catering, turizm, teknoloji ve enerji sektörlerindeki yatırımları bulunan Aziz Ebay Holding, faaliyet gösterdiği alanlarda Türkiye sınırlarını aşmış durumda. Öyle ki Hollanda, İspanya, Azerbaycan ve Özbekistan’da da yatırımları bulunuyor.  Özellikle de holding çatısı altındaki Akkomarka yeme – içme sektöründeki; Köşebaşı, Ali Ocakbaşı, Perihan Meyhane, Yamo Sushi, Snob Street Food, Ken Sushi, Donkey, Ristorante Umberto, Mr. Meat, Safderun ve All Day Catering markaları ile geniş kitlelere ulaşıyor. Türkiye’nin ilk gerçek zamanlı rezervasyon ve ilk sosyalleştiren yemek sipariş teknolojisi olan Reztoran da grubun öne çıkan yatırımlarından. Grup çatısı altında 2007 yılında kurulan Akkol ise iş merkezleri, inşaat, sanayi, eğitim ve sağlık gibi birçok farklı sektöre catering hizmeti veriyor. Şirket; Coca Cola, Novartis, ABB, Sandoz, İçdaş, Borusan, Sabancı ve Turkcell gibi şirketlerin personel yemeklerini sağlıyor. Aziz Ebay Holding, enerji tarafında da güneş enerjisi santrali (GES) yatırımı yapıyor. Şirketin Sivas’ta toplam 2 MW kurulu güce sahip iki GES’i aktif olup, yine 2 MW kurulu güce sahip bir GES’i de henüz proje aşamasında. Temelleri 80 metrekare bir restoranda atılan Aziz Ebay Holding bugün; 2 bin 840 kişiye istihdam sağlıyor ve 4 milyar TL’yi aşan bir ciroya sahip.

6 BASAMAK BİRDEN YÜKSELDİ

Grubun bu hacme ulaşmasında kuşkusuz genç CEO’su Volkan Akkaş’ın payı büyük. Yenilikçi vizyonuyla gruba değer katan Akkaş, Ekonomist Dergisi’nin bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirdiği ’40 Yaş Altı 40 CEO’ Araştırması’nda da 14’üncü sırada yer alıyor. Geçen yıl aynı listede 20’nci sırada konumlanan Akkaş, sıralamada altı basamak tırmandı.

Kaliteli hizmet, toplumsal kalkınma ve sürdürülebilir gelecek kavramlarını en büyük hedefleri olarak belirlediklerini vurgulayan Akkaş, “2024 yılında özellikle enerji ve teknoloji alanında yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Daha ulaşılabilir ve ihtiyaçlara yönelik projeler üretmeye gayret gösteriyoruz. Sürdürülebilir projelere odaklanarak verimliliğimizi ve gezegenimizi düşünüyoruz. 2024 sonu ciro hedefimiz yüzde 100 büyüme ile 8 milyar TL” diyor.

 

Kaynak;

Food In Life